Verkostomme

Vaikutamme Suomessa ja Euroopassa järjestöjen ja verkostojen kautta.

Olemme osa suomalaista elinkeinoelämän verkostoa Kemianteollisuus ry:n ja Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n jäsenyyden kautta. Lisäksi toimimme aktiivisesti oman alamme järjestöissä ja verkostoissa.

Kierrätysteollisuus ry:n yhteydessä toimii Suomen Purkuliikkeiden liitto ry - Finnish Demolition Association (FDA), joka on Suomessa toimivien purkualan yritysten liitto.

ygoforum

Olemme myös Ygoforumin jäsen. Ygoforum on laajapohjainen ja puolueeton jäte- ja sivutuotemateriaalien infrarakennuskäytön yhteistyöfoorumi. Lisäksi olemme Suomen Uusioraaka-aineliitto ry:n ja Jätehuoltoyhdistys ry:n jäsen.

Kansainvälinen vaikuttaminen

Kansainvälisesti vaikutamme ensisijaisesti eurooppalaisten kattojärjestöjemme kautta. Olemme jäsen European Waste Management Association FEAD:ssa ja eurooppalaista kierrätysteollisuutta edustavassa European Recycling Industries’ Confederation EuRIC:ss. Lisäksi toimimme European Demolition Association EDA:ssa

image002

European Waste Management Associate FEAD:n jäseniä ovat kansalliset ympäristöalan yritysten liitot 20 Euroopan maasta, ja se edustaa 3 000 yksityistä jätealan yritystä Euroopassa. FEAD:n jäsenyritykset työllistävät yli 320 000 henkeä, ja niiden yhteenlaskettu liikevaihto on 75 miljardia euroa.

FEAD:n kautta Kierrätysteollisuus ry:llä on suorat vaikutuskanavat EU-säädösten valmisteluun komissiossa ja Euroopan parlamentissa. Olemme FEAD:n hallituksen jäsen ja asiantuntijamme osallistuvat FEAD:n komiteoiden ja työryhmien työskentelyyn.

3.-LOGO_EuRIC_Proud-member-01-002

European Recycling Industries’ Confederation EuRIC:ssa on 35 jäsentä 23:stä EU- ja EFTA-maasta. Jäsenet ovat sekä kansallisia jäsenliittoja, EU-liittoja että yritysjäseniä, ja työllistävät yhteensä yli 300 000 henkilöä. Jäsenten yhteenlaskettu liikevaihto on yli 95 miljardia euroa. EuRIC on organisoitunut viiden materiaalin ympärille: muovi, paperi, rauta, muut metallit ja tekstiili.

Kierrätysteollisuus ry toimii EuRIC:ssa lainsäädännön työryhmässä ja lisäksi olemme suoraan muovijaoston (The European Plastics Recycling Branch EPRB) ja paperijaoston jäsen (The European Recovered Paper Branch ERPA).

eda logo

European Demolition Association EDA edustaa 11 maan purkutoimialan yrityksiä. Se kokoaa yhteen kansalliset purkuliitot, purkuliikkeet ja purkutöiden tuottajat ympäri Euroopan. EDA:ssa toimimme Suomen Purkuliikkeiden liitto ry:n (FDA) kautta.