Ajankohtaista​

AJANKOHTAISTA |

Suomen purkuliikkeiden liitto etsii Vuoden purkuhanketta – osallistu kilpailuun

Vuoden purkuhanke

Vuoden purkuhanke -kilpailussa palkitaan esimerkillisesti purkualaa eteenpäin vienyt hanke. 

Suomen Purkuliikkeiden liitto ry:n lanseeraaman Vuoden purkuhanke -kilpailun tavoitteena on kehittää alan toimintaa ja nostaa sen arvostusta.

– Purkuala kehittyy kovaa vauhtia. Vuoden purkuhanke -kilpailun avulla haluamme nostaa esiin laadukkaita ja innovatiivisia hankkeita,  Suomen Purkuliikkeiden liiton hallituksen puheenjohtaja Kai Salmi toteaa.

– Vuoden purkuhanke -kilpailun esikuvana on vastaavat kilpailut muualta Euroopassa, European Demolition Associationin hallituksessakin vaikuttava Salmi kertoo.

– Kiertotalouden ja vihreän siirtymän eteneminen haastaa kaikkia aloja, myös purkualaa. Kilpailun kautta levitämme tietoa ja osaamista parhaista käytännöistä ja kehitämme koko alaa eteenpäin, Salmi jatkaa.

Vuoden purkuhankkeen valitsee arvovaltainen tuomaristo, jonka jäseninä toimivat päätoimittaja Tapio Kivistö Rakennuslehdestä, professori Leena Korkiala-Tanttu Aalto-yliopistosta ja Chief Sustainability Officer Antti Ruuska Ylvasta.

Vuoden purkuhankkeessa on kehitetty uutta ja edistetty kiertotaloutta. Tuomaristo arvioi muun muassa hankkeen vaikuttavuuden ja innovatiivisuuden, suunnittelun ja toteutuksen onnistumisen, vastuullisuuden huomioimisen sekä työturvallisuuskäytännöt.

Kilpailu järjestetään ensimmäistä kertaa ja se on avoin 1.1.2021–1.6.2022 aikana käynnissä olleille purkuhankkeille. Palkinto jaetaan FDA:n vuosiseminaarissa 8. syyskuuta Lahden Sibeliustalossa.

Tarkemmat hakuohjeet FDA:n verkkosivuilla.

 

Lisätietoja:
hallituksen puheenjohtaja Kai Salmi, Suomen Purkuliikkeiden liitto ry, 0400 748 118, kai.salmi@salmico.fi
asiantuntija Pirjo Jantunen, Suomen purkuliikkeiden liitto ry, 044 276 7718, pirjo.jantunen@ytpliitto.fi

FDA – Suomen Purkuliikkeiden liitto ry (Finnish Demolition Association) on Suomessa toimivien purkualan yritysten verkosto. FDA tuo yhteen Suomen purkualan toimijat, kehittää alaa ja edistää rakentamisen kiertotaloutta mm. vaikuttamalla lainsäädäntöön ja kehittämällä koulutusta. FDA toimii osana Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry:tä.

Kierrätysteollisuus ry