Ajankohtaista​

AJANKOHTAISTA |

Miten kierrätysala voi varautua sähkökatkoihin? Katso YTP:n webinaaritallenne

Kuvalähde: iStock
Kuvalähde: iStock

Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry:n webinaarissa keskusteltiin kierrätysalan yritysten varautumisesta mahdollisiin sähkökatkoihin.

YTP:n webinaarissa maanantaina 28.11. katsastettiin energiakriisin aiheuttamia uhkatilanteita ja esitettiin varautumiskeinoja mahdollisiin sähkökatkoihin. Kiertävät sähkökatkot voivat aiheuttaa ongelmia kierrätysalan yritysten kriittisten laitteiden, ICT-järjestelmien ja logistiikan toimintaan.

Aiheen avasi johtava asiantuntija Markku Rajamäki Elinkeinoelämän keskusliitosta. Hän kertoi sähköpulariskeistä, niiden syistä, ja pulatilanteen kehittymisestä. Puheenvuorossa esitettiin myös käytännön varautumistoimenpiteitä, jotka voi lukea EK:n sivuilta.

Aiheesta jatkoi Digipoolin poolisihteeri, valmiuspäällikkö Antti Nyqvist Teknologiateollisuus ry:stä, joka kertoi, kuinka sähkökatkot on otettu huomioon ICT-toimialalla. Riskienhallinta, häiriötilanteiden harjoittelu ja varautumissuunnitelma ovat oleellisia yritysten kyberturvallisuuden kannalta.

Yrityspuheenvuoron piti Nina Rasola RL-yhtiöt Oy:stä.

Vaikka sähkökatkojen todennäköisyys on edelleen pieni, on yritysten on hyvä alkaa varautumaan. Webinaarin voi kuunnella kokonaisuudessaan tallenteesta:

Muita ohjeistuksia varautumiseen:

Puolustusministeriön varautumisopas pitkiin sähkökatkoihin

Kierrätysteollisuus ry