Ajankohtaista​

AJANKOHTAISTA |

Kierrätysteollisuuden liittokokous vahvisti liiton hallitusta – puheenjohtajana jatkaa Tuomas Haikka

Kuvalähde: iStock
Kuvalähde: iStock

Kierrätysteollisuuden liittokokous päätti 25.4.2024 kokouksessaan kasvattaa hallitusta kahdella. Kierrätysteollisuuden puheenjohtajuus on kaksivuotinen, joten puheenjohtajana jatkaa vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Tuomas Haikka Kuusakoski Oy:stä sekä varapuheenjohtajana toimitusjohtaja Kari Rahkonen Fortum Waste Solutions Oy:stä.

Hallituksen kokoonpanoon vuodelle 2024-2025 voi tutustua täällä.

Liitto keskittyy vauhdittamaan kiertotaloutta

Kierrätysteollisuuden visiona on, että vuonna 2030 hiilineutraali kiertotalous on suomalaisten yritysten toiminnan perusta.​ Vuonna 2024 toiminta keskittyy vauhdittamaan kiertotalousmarkkinan kasvua sekä varmistamaan, että markkinat toimivat. Tavoitteena on myös kasvattaa liiton profiilia yhteiskunnallisena vaikuttajana.

Toiminnan perustana on tiivis yhteistyö jäsenten kanssa esimerkiksi vaikuttajaryhmien kautta.

Kiertotaloudessa on kyse kaikkia elinkeinoja ja toimialoja koskevasta rakennemuutoksesta.  Kierrätysteollisuus kokosi viime vuonna alalle keskeisiä indikaattoreita.

Kierrätysteollisuus on toimialana kasvava. Suomen kiertotalousaste on vain 0,6 %. Kiertotalous on siis mahdollisuus, mutta valtaosa potentiaalista jää edelleen hyödyntämättä.

Lue lisää kiertotalouden indikaattoreista

Lisätietoja: Mia Nores, toimitusjohtaja, p. 044 330 0928, mia.nores@kierratysteollisuus.fi

Kierrätysteollisuus ry