Ajankohtaista​

AJANKOHTAISTA |

Kierrätys­teollisuudelle kaksi uutta jäsentä

Kuvalähde: iStock
Kuvalähde: iStock

Kierrätysteollisuuden jäsenkunta kasvaa kahdella uudella jäsenellä. Jäseneksi ovat liittyneet Wastewise Group Oy ja RecTec Engineering Oy.

RecTec Engineering Oy on kierrätysteknologian suunnitteluun, kehittämiseen ja toteuttamiseen keskittyvä konepaja. RecTec toimittaa kierrätysteknologiaa asiakkaille avaimet käteen -periaatteella.

Heinolassa toimiva RecTec keskittyy viiteen kierrätysteknologian osa-alueeseen: metallien murskaus- ja erottelu -tekniikkaan, kaupallisten- ja teollisten jätteiden, rakennus- ja purkujätteiden, kiinteiden kotitalous/kunnallisten jätteiden ja sähkö- ja elektroniikkajätteiden käsittelyprosessien kehittämiseen ja teknologian toteuttamiseen.

Wastewise Group Oy kierrättää sekalaista muovijätettä takaisin muoviteollisuuden raaka-aineiksi. Yritys prosessoi Nokian laitoksellaan muovijätteen öljytuotteeksi, joka korvaa fossiilista raakaöljyä öljyjalostamon syötteenä. Jalostamon lopputuotteena syntyy uusia raaka-aineita muoviteollisuuden käyttöön.

Yrityksen kemiallisen kierrätyskonseptin keskiössä on sen kehittämää pyrolyysiteknologiaa hyödyntävä laitosratkaisu. Yritys kierrättää pääasiassa polyeteeni- ja polypropeenipohjaisia muovijätteitä. Lisäksi yritys toimii muun muassa rengaskierrätyksessä.

Kierrätysteollisuus ry