Ajankohtaista​

AJANKOHTAISTA |

Kierrätysteolli­suuden jäsenmäärä kasvaa

Kuvalähde: iStock
Kuvalähde: iStock

Kierrätysteollisuus on saanut joukkoihinsa viisi uutta jäsenyritystä.

Kierrätysteollisuuden jäseniksi ovat liittyneet Marakon Oy, Mevaset Oy ja Purku Keinänen Oy, Länsi-Suomen Prosessivesi Oy, Pyhäjärviseudun Ympäristöhuolto Oy ja Vammalan Hyötykeräys Oy. Marakon, Mevaset ja Purku Keinänen liittyvät myös Kierrätysteollisuuden yhteydessä toimivan Suomen Purkuliikkeiden liitto FDA:n jäseniksi.

Marakon Oy myy, vuokraa ja huoltaa korkealaatuisia hydraulisia iskuvasaroita ja kaivuukoneiden lisälaitteita Suomessa. Marakonin uusin aluevaltaus ovat energiaa varastoivat X-Power akkujärjestelmät, jonka avulla voidaan vähentää energian kulutusta ja lisätä akkujärjestelmään liitettävän laitteen energiatehokkuutta. Lisäksi yritys edustaa Kempowerin raskaalle kalustolle tarkoitettuja latauslaitteita.

Mevaset Oy palvelee Suomen laajuisesti purkualan asiantuntijana. Yritys suorittaa purkutöitä kokonaisvaltaisesti sisä- ja haitta-ainepurusta massiivipurkuun asti. Mevaset murskaa betonit uusiokäyttöön ja kierrättää myös muut purkutoiminnasta syntyvät materiaalit kiertotalousyksikössään.

Purku Keinänen Oy tekee purku- ja polttoleikkaustöitä niin teollisuuden kuin kodinomistajienkin tarpeisiin. Yritys toimii sekä pääurakoitsijana että tekee aliurakointina saneerauspurkuja ja teknisiä sisäpurkutöitä. Peruspurkujen lisäksi yritys toteuttaa erikoispurkuja, kuten pankkiholveja, ilmanvaihtohuoneita, tuulimyllyjä, liukuportaita ja suuria säiliöitä.

Länsi-Suomen Prosessivesi Oy tarjoaa jätteenkäsittelyratkaisuja koko Suomen alueella. Yritys käsittelee mm. teollisuuden, satamien, kiinteistöjen sekä kiertotalousyritysten jätemateriaaleja ja jätevesiä. Käsittelyn lopputuotteita ovat lannoitevalmisteet, maarakennusmateriaalit sekä kierrätyspolttoaineet.

Pyhäjärviseudun Ympäristöhuolto Oy toimii rakennus-, purku- ja teollisuusjätteen sekä energiajakeen käsittelijänä. Yritys käsittelee mm. rakennusteollisuuden ja muun teollisuuden, kauppaliikkeiden sekä muiden kiertotalousyritysten jätemateriaaleja. Käsittelyn lopputuotteita hyödynnetään materiaalina maa- ja ympäristörakentamisessa sekä energiatuotannossa.

Vammalan Hyötykeräys Oy tarjoaa kiertotalouden ja jätehuollon palveluita Pirkanmaalla ja Satakunnassa sekä kumppaniverkostonsa kautta ympäri Suomea. Hyötykeräys tuo kokonaisvaltaisia kierrätysratkaisuja kotitalouksien, yritysten ja julkisten toimijoiden jätehuoltoon sekä auttaa asiakkaita hyödyntämään sivuvirtoja.

Kuvalähde: iStock

Kierrätysteollisuus ry