AJANKOHTAISTA |

Webinaari 29.3. Jätteenpoltosta hiilineutraaliin kiertotalouteen – olisiko päästökaupasta siirtymän vauhdittajaksi?

anne-nygard-vc-vPgGqAr4-unsplash

Tervetuloa Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry:n webinaariin, jossa keskustellaan jätteenpolton päästöjen vähentämisestä ja päästökaupasta.

Vain 12 prosenttia materiaaleista käytetään EU:ssa uudelleen. Hiilineutraaliin kiertotalouteen siirtyminen edellyttää kierrätyksen osuuden moninkertaistamista.

Suomessa yhdyskuntajätteen kaatopaikkasijoitus on käytännössä lopetettu, mutta vuonna 2020 jätteistä poltettiin 58 % ja vain 42 % kierrätettiin uusiksi materiaaleiksi. Suomen tavoitteena on kierrättää 55 % yhdyskuntajätteistä vuonna 2025. Tavoitteen saavuttaminen edellyttää jätteenpolton vähentämistä.

Kiristyvät ilmastotavoitteet tarkoittavat, että jätteenpolton päästöjä on vähennettävä.  Erilaisia ohjauskeinoja päästöjen vähentämiseksi on selvitetty, mutta ei vielä otettu käyttöön.

EU:ssa käydään keskustelua päästökaupan laajentamisesta. Olisiko jätteenpolton päästökauppa hyvä keino edistää kiertotaloutta?

Tervetuloa kuulemaan päästökaupasta jätteenpolton päästövähennysten edistäjänä Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry:n webinaariin tiistaina 29.3. kello 9-10.

Ohjelma

Tervetuloa
toimitusjohtaja Otto Lehtipuu, Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry

Jätteenpolton päästöt ja niiden vähentäminen
asiantuntija Pirjo Jantunen, Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry

Päästökauppa: mistä on kyse ja miltä markkina näyttää?
salkunhoitaja Juho Kinni, Vattenfall

Kommenttipuheenvuorot 
europarlamentaarikko Silvia Modig
Suomen maajohtaja Kari Rahkonen, Fortum Recycling & Waste

Ilmoittaudu tilaisuuteen viimeistään maanantaina 28.3. kello 12. Lähetämme osallistumislinkin ilmoittautuneille maanantai-iltapäivän aikana.